ЧЕТВОРОГОДИШЊИ СМЕРОВИ У НАШОЈ ШКОЛИ:
ТЕХНИЧАР ОПТИКЕ је по завршетку школовања оспособљен за израду наочара према лекарском рецепту, за одржавање, поправку и продају диоптријских и сунчаних наочара, контактних сочива и производа за њихово одржавање, као и осталих производа из оптичарске понуде.

МАШИНСКИ ТЕХНИЧАР ЗА КОМПЈУТЕРСКО КОНСТРУИСАЊЕ примењује знања за прорачуне и конструисање машинских елемената, склопова и конструкција кроз израду 3D модела и техничке документације. У школи је упознао савремене софтверске пакете (AutoCAD, MathCAD, CREO) и
програмске језике (Visual BASIC, C ++, Visual C#).

ТЕХНИЧАР ГРЕЈАЊА И КЛИМАТИЗАЦИЈЕ – оспособљава ученике за извођење инсталација за грејање, вентилацију и климатизацију. Техничар израђује цртеже инсталација грејања и климатизације у софтверском програму REVIT и по стицању дипломе је оспособљен да ради  конструкционим бироима, на раду са техничком документацијом и увођењем иновација.

ТРОГОДИШЊИ СМЕРОВИ:
ИНСТАЛАТЕР ВОДОВОДА, ГРЕЈАЊА И КЛИМАТИЗАЦИЈЕ је обучен да постане кључни у обезбеђивању да домови и зграде правилно функционишу на дневној бази. Раде са бакарним, црним цевима, електричним и комплетним грејним, расхладним и вентилационим системима, уче о безбедности, алатима, стамбеним пословима, нацртима, системима за грејање, вентилацију и водовод. Програм је подржан од стране многих компанија које запошљавају посвећене матуранте и омогућавају им запошљавање.
МЕХАНИЧАР ГРЕЈНЕ И РАСХЛАДНЕ ТЕХНИКЕ је одговоран за монтирање, одржавање и руковање великим системима централног, гасног и осталих врста грејања. Посао обухвата и монтажу,
руковање и сервисирање централних система климатизације. Дијагностификују кварове, изводе поправке, следе нацрте и спецификацију, а могу бити и предлагачи најекономичнијих решења.
МЕХАНИЧАР ОПТИКЕ је после школовања оспособљен да одржава и поправља оптичке уређаје и инструменте у оптичарским радионицама, војној индустрији, геодезији и другим гранама где постоји производња оптичких елемената за инструменте и уређаје.

ПОСЕБНО ЖЕЛИМО ИСТАЋИ ДА У НАШОЈ ШКОЛИ ПОСТОЈИ ПОТРАЖЊА ЗА ДУАЛНИМ ОБРАЗОВАЊЕМ, КОЈЕ УЧЕНИЦИМА ПО ЗАВРШЕТКУ ШКОЛЕ ОБЕЗБЕЂУЈЕ СИГУРНО ЗАПОШЉАВАЊЕ!