Адреса: Омладинских бригада 25, Нови Београд
Телефон: 011/216-42-31, 011/216-35-32tehnicka skola novi beograd slika logo
Website: www.tehnicka.edu.rs
E-маил: sekretarijat@tehnicka.edu.rs

Техничка школа почиње са радом 1975, као у то доба најсавременији образовни машински центар, а под именом Техничка школа “Нови Београд” ради од 2001. године.

Налази се на адреси Омладинских бригада 25, Нови Београд.

Школа располаже са 16 специјализованих учионица, 11 кабинета за наставу и 9 кабинета у којима се врши припрема за час. У објекту се налази фискултурна сала са свлачионицама, велика свечана сала – амфитеатар са 220 места и библиотека.
При школи је и школска радионица опремљена већим бројем машина, апарата, алата и учила за реализацију практичне наставе за занимања машинства и обраде метала. Такође постоје и учионице – радионице за извођење практичне наставе за образовне профиле техничар и механичар оптике, као и четири врхунски опремљена кабинета у којима стручну праксу и вежбе изводе техничари и механичари грејања и климатизације.

У школи постоји и 5 рачунарских кабинета са најсавременијим умреженим рачунарима, а сваки кабинет има и ВНЦ мрежу. Два кабинета имају спојене дидактичке ЦНЦ машине (струг и глодалицу).

Школу окружује велико двориште у коме се налазе терен за одбојку, тенис и балон за фудбал.

Знања стечена у школи ученици могу проширити у ваннаставним активностима и у оквиру секција којима се трудимо да покријемо широка интересовања ученика: Информатичка, драмаска, новинарска, фото, шаховска, школски бенд и бројне друге.

Школа, већ традиционално сваке године у мају, организује Фестивал грејања и климатизације на коме се представљају најзначајније компаније за ове области. У мају се одржава и ревијално такмишарска смотра “Покажи свој таленат” у којој поред ученика учествују родитељи и професори школе. Бесплатни наградни излет за најбоље ученике такође је традиција ове школе.